John A. O'Reilly

Architect

op-outside-web

Kilrush House / 2012

Brief: A home for a couple returning to their Kilrush roots.

Location: The site is located behind strip-development on the edge of Kilrush Town. The landscape rolls away southward from the site towards the majestic sweep of the Shannon Estuary.

Proposal: Within the site the rolling landscape is abstracted into a triangulated geometry which rises to enfold the ground floor of the house and is continued into a folding roof which shelters the main living spaces on the upper level. These living spaces face south with wide-angle views across the Shannon Estuary. Bedrooms and ancillary spaces are on the enclosed ground level.
The house, like its occupants, is deeply rooted in its place.

Status: Completed / 2012

OP-pat-interior-web
op-sun-interior web

Address:

Mobile:

Email:

John A. O'Reilly Architect, New Quay, The Burren, Co. Clare, Ireland

087 238 6757

jorarch@gmail.com

REG_Practice
REG_Arch_black

You are viewing the text version of this site.

To view the full version please install the Adobe Flash Player and ensure your web browser has JavaScript enabled.

Need help? check the requirements page.


Get Flash Player